מזון כשר שומר על פתיחות רוחנית ויכולת הבנה וחוויה רוחנית בכשירות מלאה
יש המתריסים כנגד היהדות ואומרים, מי קבע שצריך לאכול כשר? בפרשת שבוע פרשת 'שמיני', קובעת התורה, איזה בשר אסור באכילה ואיזה מותר. הלכות כשרות המאכלים. אך מה זה כבר משנה, אם אוכלים מאכלים כשרים על פי התורה, או לא?
עם ההתפתחות המדעית, אנחנו יכולים היום להבין הרבה יותר בקלות, שיש ועוד איך הבדלים עצומים בין סוגי המאכלים, והשפעתם על האדם. יש מזון שמתאים לספורטאים, ויש מזון דל שומן, יש דיאטת פירות ויש דיאטת ירקות, יש מי שצריך חיזוק של חלבונים ויש מי שצריך להיזהר מפחמימות, יש גם מי שזקוק לויטמין כזה או אחר, המצוי בסוגי המאכלים השונים. היום זה כבר ידוע וברור, כי יש חכמה עמוקה וגדולה בעניני האכילה. אך עדין אפשר לשאול, מה לכל זה ולרוחניות?
כתב הרמב"ם בהקדמתו למסכת אבות, ש'נפש האדם היא אחת'. כלומר, שכל חלקי חייו של האדם, כולל רוחו וגופו קשורים זה בזה ומשפיעים זה על זה. יש קשר פלאי, בין הרוח והגוף. אז מה שאנו אוכלים, משפיע עלינו גם נפשית ורוחנית. גם עובדה זו מוכחת היום מדעית. כי ידוע שאפשר לגרום לאדם לשקוע בדכאון או להתרומם לשמחה, על ידי חומרים כימיים המוכנסים למערכת העיכול שבגוף.
על פי תורת ישראל, שהמדע אט אט מגלה את חכמתה האלוקית, מזון שאינו כשר, אוטם את נפש האדם מבחינה רוחנית, עד כי יקשה עליו להגיע להבנות רוחניות. האוכל מאכלים שאינם כשרים, ימצא את עצמו מוגבל ואטום מלהגיע לחוויות רוחניות עמוקות, אשר יוכל לזכות להם, רק מי שנשמר לאכול אך ורק מאכלים כשרים. אז כן, יש גם דיאטה יהודית רוחנית.
הצטרף לרשימת התפוצה שלנו וקבל את השיעור השבועי והחוברות החדשיות לדוא"ל